Sober October | Mocktails
15884
page,page-id-15884,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Mocktails

Värmande choklad

VÄRMANDE CHOKLAD

4 koppar

 

DU BEHÖVER:

mjölk

kakao

muskot

chilipulver

4 kanelstänger

GÖR SÅ HÄR

Värm mjölken och tillsätt kakao i önskad mängd. Rör om. Riv i ungefär en tesked muskot och samma mängd chilipulver. Rör om igen. Häll upp drycken i 4 koppar och servera med en kanelstång i varje kopp.

Söta eventuellt med en nypa socker.

Apple Nojito
APPLE NOJITO

4 glas

 

DU BEHÖVER:

8 dl äppeljuice

4 msk sockerlag

32 mg myntablad

12 limeklyftor

GÖR SÅ HÄR

Muddla limeklyftor med sockerlag och mynta i ett högt glas. Tillsätt is och äppeljuice

Blåbärsmojito

BLÅBÄRSMOJITO

4 glas

 

DU BEHÖVER:

15 färska eller frysta blåbär

1013 färska myntablad

1 tsk sockerlag

is

2 tsk pressad limejuice

2 msk blåbärssaft

club soda

blåbär och mynta till garnering

GÖR SÅ HÄR

Muddla/krossa blåbär, myntablad och sockerlag i en mortel. Häll blandningen i en shaker med is. Häll i pressad limejuice och blåbärssaft. Skaka väl.

Häll upp i raka glas och toppa med club soda. Garnera med blåbär och mynta.

Tips: du kan koka din egen sockerlag med lika delar strösocker och vatten. Låt svalna och förvara i kylen.

Spenatdrink med lime

SPENATDRINK MED LIME

3-4 glas

 

DU BEHÖVER:

100 g färsk spenat

1 knippe färsk mynta

1 lime

1 citron

1 apelsin

1 msk riven färsk ingefära

1 banan

1 avokado

GÖR SÅ HÄR

Mixa allt i en blender och häll upp på glas. Håller i kylen 2-3 dagar.

Iste

KOMBUCHA

1 stor glasburk

 

DU BEHÖVER:

1 kombuchasvamp (bebissvamp)

1 dl kombuchadryck

100 g strösocker

1 liter vatten

2 msk ekologiskt grönt, vitt eller svart te

1 stor glasburk med vid öppning

GÖR SÅ HÄR

Koka upp vattnet, tillsätt 2 msk te och låt dra i 15 min. Sila bort allt te, tillsätt sockret och låt svalna till rumstemperatur. Häll tedrycken i en stor glasburk, lägg i kombuchasvampen och ca 1 dl från tidigare kombuchabrygd. Knyt en duk/nät över öppningen och förvara på en lite varmare plats i hemmet, exempelvis ovanpå kylskåpet i ca 7-14 dagar. Sila därefter av och förvara svalt.

Lemonad

ENKEL OCH SNABB LEMONAD

1 liter, som sedan ska blandas ut

 

DU BEHÖVER:

6 st citroner

1 liter vatten

6 dl strösocker

GÖR SÅ HÄR

Häll vattnet i en kastrull. Skär citronerna grova bitar. Pressa ur lite saft ur citronbitarna i vattnet och tillsätt sedan hela citronbitarna med skal. Koka upp och tillsätt sockret under omrörning. Stormkoka tre minuter och ta från plattan. Sila bort citronen, häll i glasflaska och låt svalna. Förvaras i kylskåp.

Blanda ut med vatten efter smak. Serveras kall med is.

Vitaminbomb

VITAMINBOMB

1 sats

 

DU BEHÖVER:

1 liter vatten

1 stor bit ingefära

1 ekologisk citron

1 tesked honung

GÖR SÅ HÄR

Skala och riv ingefäran. Häll vattnet i en kastrull, tillsätt ingefäran och stormkoka cirka fem minuter. Sila bort eventuella ingefärsbitar. Blanda i honungen.
Skölj citronen noggrant och skär i grova bitar. När ingefärsvattnet svalnat kan du pressa i all citronsaft i lemonaden. Riv i lite citronskal.

Serveras kall eller varm.

Vatten med blodapelsin och ingefära

VATTEN MED BLODAPELSIN OCH INGEFÄRA

1 kanna

 

DU BEHÖVER:

1 blodapelsin

1 liten bit ingefära

GÖR SÅ HÄR

Ett gott färgstarkt vatten. Hacka ingefäran och lägg i vatten. Pressa i blodapelsinsaft. Kyl väl.

Fler smaksättare av vatten; blåbär och kanel, hallon och jordgubbar, melon och mynta eller varför inte anis?

Kryddig pumpadryck

KRYDDIG PUMPADRYCK

1 sats

 

DU BEHÖVER:

2 dl pumpapuré

2 dl kokosmjölk

0,75 dl farinsocker

0,5-1 dl vatten

en nypa kardemumma, malen

1/8 tsk ingefära pulver

GÖR SÅ HÄR

Hetta pumpapuré, farinsocker och vatten i en kastrull. När sockret löst sig och det börjar koka, tillsätt kokosmjölk, blanda. Koka upp igen och tillsätt kardemumma och ingefära, blanda väl.  Servera drycken varm eller kall. Dekorera med vispad grädde och kanelstång.

Halloweenbål

HALLOWEENBÅL

1 sats

 

DU BEHÖVER:

1 pumpa

1,5 liter colaläsk

1,5 liter apelsinläsk

1 citron

is

GÖR SÅ HÄR

Dela och ta bort innanmätet ur pumpan. Fyll upp med cola- och apelsinläsk och is. Dekorera med citron och läskigt pynt. Lika god kall som varm.

Virgin pina colada

VIRGIN PIÑA COLADA

4 glas

 

DU BEHÖVER:

1 kall ananas

1 msk pressad limesaft

400 ml kall kokosmjölk

15 isbitar + extra till servering

GÖR SÅ HÄR

Skala och dela ananasen. Skär bort mittstocken. Skär fruktköttet i mindre bitar. Mixa fruktköttet med kokosmjölk, limesaft och isbitar. Servera med några extra isbitar.

Fruit Punch

FRUIT PUNCH

10 glas

 

DU BEHÖVER:

1 l apelsinjuice 

1 l ananasjuice 

22,5 dl grenadin 

några droppar Angostura 

is

GÖR SÅ HÄR

Blanda alla ingredienser och servera i fina glas.

Baby Bellini

BABY BELLINI

1 glas

 

DU BEHÖVER:

1 champagneglas

6 cl persikonektar

3 cl pressad citron

lättcider

GÖR SÅ HÄR

Häll upp fruktjuicerna och rör om ordentligt.
Fyll upp med cidern och rör om försiktigt igen.

Virgin Mary

VIRGIN MARY

2 glas

 

DU BEHÖVER:

3 dl tomatjuice

msk citron, pressad

2 stänk worcestershiresås

4 stänk tabasco

svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

Blanda tomatjuice och citron. Stänk i worcestershiresås och tabasco. Häll upp i glas och avsluta med lite nymalen svartpeppar.

Alkoholfri Sangria

LÄSKANDE GRANATSANGRIA

10 glas

 

DU BEHÖVER:

5 dl granatäppeljuice

1 apelsin

1 äpple

1 granatäpple

1 citron

2 kanelstänger

3 dl sockerfri apelsinläsk

isbitar

GÖR SÅ HÄR

Skiva apelsin och citron i tunna skivor, dela på mitten. Tärna äpplet och plocka ur fruktköttet från granatäpplet. Lägg frukten samt kanelstänger i en karaff, häll över granatäppeljuice och låt så kallt i minst en timme. Häll över apelsinläsk och fyll karaffen med is före servering.

Passionsfruktsdrink

SYLVESTER PASSION

4 glas

 

DU BEHÖVER:

4 mandariner

2 passionsfrukter

60 cl apelsinjuice

20 cl tranbärsjuice

sugrör

krossad is

GÖR SÅ HÄR

Skala och hacka mandarinen och gröp ur passionsfrukten. Lägg i högt glas. Tillsätt rikligt med krossad is och apelsinjuice. Rör om. Stoppa ner ett par sugrör,  och toppa med tranbärsjuice. Dekorera med krossad is.

Kaffedrink

ISIG KAFFEDRINK

2 glas

 

DU BEHÖVER:

2 msk snabbkaffepulver

1,5 msk socker

2 msk vatten

mjölk

isbitar

GÖR SÅ HÄR

Blanda kaffepulver, socker och vatten i en shaker eller burk som kan skakas. Skaka kraftigt! Lägg 5-6 isbitar i två glas. Häll kaffet över isbitarna. Fyll på med mjölk enligt tycke och smak – ju starkare kaffe du vill ha desto mindre mjölk. Testa med en halv deciliter först och smaka dig fram.

Äppeldrink

MAÑANA

1 glas

 

DU BEHÖVER:

1 hel limefrukt

4 färska myntatoppar

3 cl sockerlag

4 cl äppeljuice (klar i färgen)

GÖR SÅ HÄR

Muddla lime, mynta och sockerlag i en shaker. Tillsätt äppeljuice och iskuber. Skaka. Sila ner i ett glas med krossad is. Garnera med mynta.

Virgin GI Frozen Strawberry Daiquiri

VIRGIN GI FROZEN STRAWBERRY DAIQUIRI

1 glas

 

DU BEHÖVER:

6 cl jordgubbspuré

5 färska jordgubbar

3 cl färskpressad citronjuice

krossad is

1 jordgubbe till garnering

GÖR SÅ HÄR

Mixa jordgubbspuré, jordgubbar, citronjuice och is i en blender till sorbet-konsistens. Häll över i ett fint glas och garnera med en jordgubbe.

Limedrink

GINGER GRAPE 

4 glas

 

DU BEHÖVER:

6 skivor ingefära

4 msk sockerlag

1-1,5 dl färskpressad grapefruktjuice

2 dl citron- eller limeläsk

is

lime

GÖR SÅ HÄR

Mortla ingefäran och blanda med sockerlag. Häll i en shaker tillsammans med grapefruktjuicen. Häll på läsk och is. Skaka och sila av i cocktailglas. Garnera med lime.



Fler tips? Gå till Bartenderns bästa –>

 

Och du, skicka gärna in ditt bästa mocktail-recept till oss på info@soberoctober.se!

Robin_mer_bakgrund