Ludwig Westberg-restaurangchef-Miss-Voon-Ludwig skapar alkoholfria cocktails på hög nivå-webb

Ludwig skapar cocktails på hög nivå

Miss Voon har snabbt blivit en krogfavorit bland mattokiga Skellefteåbor. Här möts smaker från Asien och Skandinavien, och på drinkmenyn får de alkoholfria alternativen minst lika stor del av rampljuset som övriga cocktails och drycker.
– Det finns så många roligare drycker att beställa än bubbelvatten eller cola, säger Ludwig Westberg, restaurangchef på Miss Voon.

När Uppsalabon Ludwig Westberg kom till Skellefteå hösten 2021 var planen att stanna 2–3 månader. Nu har två år passerat och Ludwig har inga planer på att flytta söderut igen.
– Jag trivs otroligt bra, både med jobbet, kollegorna och med staden. Det handlar nog om balans. Det finns ett lugn här som passar min personlighet, samtidigt som staden växer och det ständigt händer något nytt.

Som restaurangchef styr Ludwig Westberg den tredje Miss Voon-restaurangen i Sverige. Sedan tidigare fanns konceptet i Stockholm och Uppsala, och sommaren 2022 slog den fjärde restaurangen upp dörrarna i Växjö.

Skellefteåkrogen huserar på den 19:e våningen i The Wood Hotel och erbjuder, förutom en spektakulär panoramavy över Skellefteå – en spännande mix av asiatisk fusion, fine dining och klassiska skandinaviska råvaror. Och för den som vill matcha rätterna med alkoholfri dryck finns mycket att välja på.
– Det finns betydligt roligare alkoholfria alternativ än att beställa vatten eller en cola. Vi har ett gäng olika muster, rött-, vitt- och mousserande vin, alkoholfria öl och en meny med alkoholfria cocktails.

Till de mest populära rätterna hör hummertacos och fjordlaxtartar, och urvalet av alkoholfri dryck har gjorts för att balansera ett eklektiskt smakspann från Asien till Skandinavien. Restaurangen slog upp dörrarna i samband med invigningen av The Wood Hotel och Skellefteåborna har välkomnat nykomlingen med öppna armar.

– Vi känner oss väldigt uppskattade. Det händer mycket i Skellefteå just nu, inte minst i restaurangvärlden, och det är kul att vara en del av den utvecklingen.