Sober October | Bartenderns bästa!
15618
page,page-id-15618,page-child,parent-pageid-14468,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Bartenderns bästa!

Robin_mer_bakgrund

Robin Abrahamsson, barchef på Rex Bar & Grill i Umeå, är en av Skandinaviens erkänt bästa bartenders.
Han ser inga problem med att göra riktigt goda sobra drinkar, eller mocktails som de kallas.

Här delar han med sig av några favoriter.

Lemon_drink

DAIQUITO

Daiquito var från början en rom-baserad longdrink som vi gjorde för att möta de gäster som inte kunde bestämma sig för antingen en Mojito eller en Frozen Strawberry Daiquiri. Alltså det bästa av två världar. Den fungerar lika bra, om inte bättre som en mocktail!

DAIQUITO
35 ml Daiquito Shrub
50 ml limejuice
60 ml sodavatten

Häll alla ingredienser i en shaker. Skaka friskt i 10 sekunder. Häll upp drinken på ny is i ett högt glas och toppa sedan med sodavatten. Två myntakvistar för garnityr gör drinken mer levande, och så doftar den dessutom gott!

DAIQUITO SHRUB

900 g strösocker
370 g jordgubbar
10  kvistar mynta
35 cl rödvinsvinäger
10 cl balsamvinäger

Häll 900 g strösocker, 370 g jordgubbar och 10 myntkvistar i en bunke. Låt ligga ihop 10 timmar. Rör om en gång i timmen. Tillsätt vingarna och fortsätt röra en gång i timmen i 10 timmar till. Låt stå rumstempererat. Sila därefter bort bären och kvistarna, och häll upp i flaska.

PROHIBITION SOUR

Under förbudstiden i USA ökade försäljningen av läsk drastiskt under 1920- och 1930-talet. Det inrättades nya barer, ”soda shops”, där gästerna serverades glass och läsk. Prohibition Sour är en klassisk mocktail som var oerhört populär under den perioden och än idag släcker den törsten hos många gäster.

SÅ HÄR GÖR DU PROHIBITION SOUR

60 ml citronjuice
40 ml sockerlag
20 ml apelsinjuice
5 cm färsk ingefära

Häll alla ingredienser i en shaker. Muddla ingefära för att infusera smaken. Skaka med is. Häll upp i ett glas som du tycker passar. Vill du göra den bubblig rekommenderar jag ungefär  50 ml sodavatten.

Lime_muddlar01

Fler tips? Gå till Mocktails –>