Sober October | Om Sober October
15576
page,page-id-15576,page-parent,page-child,parent-pageid-14468,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Om Sober October

Om Sober October

För sjunde året i rad ifrågasätter Sober October alkoholnormen. Vi vill utan pekpinnar, väcka samtal och reflektion om den egna och samhällets relation till alkohol. Vi visar på alternativ för att bryta det slentrianmässiga drickandet och vill ge de sobra alternativen en lika självklar plats som de med alkohol.

Under oktober utmanar vi alkoholnormen, dricker mindre och upptäcker mer!

Deltagande

Kärnan i Sober October handlar om att ta en ”vit månad” och avstå alkohol. Det gör vi av två anledningar. Dels vill vi främja ett hälsosammare liv och dels vill vi skapa större utrymme för fler val än alkohol i samhället. Du kan både delta som privatperson eller i ett lag.

Partnerskap

Kampanjen drivs genom de företag och organisationer som ställer sig bakom den.

Företag och organisationer kan välja att ställa sig bakom kampanjen antingen genom att vara en av våra partners eller genom att anordna alkoholfria aktiviteter under oktober.

 

Vill du veta mer om hur du blir partner? Skicka ett mail till info@soberoctober.se.

Bakgrund

Sober October såg dagens ljus i Skellefteå 2012 och det tog inte lång tid innan kommun, näringsliv, föreningar, organisationer och privatpersoner i regionen började engagera sig. Kampanjen hade hittat till Skellefteå genom mediehuset Norran som ville bidra till en sundare och roligare inställning till livet och alkohol.

 

Kampanjen vänder sig till vuxna personer, framförallt de som är aktiva i arbetslivet. Vi vill skapa en snackis vid fikabordet på arbetsplatser runt om i Sverige och väcka nya tankar som kan leda till ett smartare förhållande till alkohol.

Sober Oktober