Sober October | Lyxigt och välmatchat
16865
page,page-id-16865,page-child,parent-pageid-14468,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Lyxigt och välmatchat

Axel Isholt är barchef på Rex i Umeå, och är stolt över att ha massor av alkoholfria drinkar och andra drycker på menyn.

– Så här resonerar jag: om det kommer ett sällskap där någon eller några inte dricker alkohol, så ska de få lika bra service som de övriga. Hela upplevelsen blir förstörd om man inte tar hand om alla med samma omtanke.

 

Det finns definitivt en utveckling som går mot mer alkoholfritt och fler lågalkoholdrycker på krogen, menar Axel.

 

– Ja, absolut! Några av våra bryggare gör fantastiskt cool craft soda, med lingon, blåbär och hjortron till exempel. Och just nu ser man väldigt många lågalkoholiga ölsorter kring fyra procent. Det är ju något man vill uppmuntra också. Vi upplever inte samma suparkultur längre, och det är skönt.

 

Axel tycker att man inte alls behöver tänka att man måste välja exempelvis vin, med eller utan alkohol, till maten, när det finns så många andra alternativ.

 

– Istället för vin till mat tycker jag att man ska testa en alkoholfri drink. Det finns inget enklare än att matcha maten perfekt med en drink som kan balansera smakerna på tallriken.

 

Axel ser också en tydlig trend att gästerna ställer höga krav på kvalitet på mat och dryck.

 

– Man väljer ofta kvalitet framför kvantitet och betalar gärna lite mer för en finare produkt. Det gäller även alkoholfritt, och det går alldeles utmärkt att få lönsamhet på det, även om just vi har väldigt prisvärda och lyxiga alkoholfria drinkar. Vi har inte höjt priset på flera år, och det är väl lite för att vara extra schysst mot mindre stökiga gäster, säger Axel och skrattar.

Han tror att alkoholfria drycker kommer att bli allt mer populära på krogen, och att det finns ett par anledningar.

 

– Många är mer intresserade av hälsa och träning, men framför allt lär man sig mer hela tiden. Folk blir ju smartare för varje dag!

Axel Isholt, barchef på Rex, Umeå