Sober October | Oktobertips
15866
page,page-id-15866,page-child,parent-pageid-14468,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Oktobertips

SÅ KAN DU BIDRA TILL ATT ÄNDRA DRYCKESNORMEN

  • Har ni ett vinlotteri på jobbet? Byt ut några flaskor vin mot alkoholfri dryck – det finns överraskande många spännande sorter att upptäcka.
  • Var inte rädd för att säga till om du tycker att restaurangens utbud av alkoholfria drycker borde breddas. De flesta vill ha och uppskattar feedback från gästerna. Samma sak gäller förstås på puben.
  • Om du själv bjuder på middag eller fest, se till att lägga lite kärlek på de alkoholfria dryckerna.
  • Tipsa dina vänner om goda drycker, recept på smothies och mocktails. Använd gärna sociala medier för att inspirera och inspireras.
  • Föreslå en afterwork där ni gör något annat än att dricka. Massor av tips hittar du nedan.

Unna er en kväll som skiljer sig från andra kvällar

En afterwork behöver inte handla om tacobuffé och starköl. Peppa vännerna och bjud in till en aktivitet som gör alla nyfikna och glada.

Kaffeprovning

Upplev något annat än den där maskinen på jobbet som står och spyr ut sump varje dag. Ta kaffet till en högre njutning. Det lokala kaféet kan garanterat ordna en koppning, som det heter.

“Halv åtta hos …”

Ja vem då? Gör er egen version av ”Halv åtta hos mig”– ät middag hemma hos kollegor eller kompisar. En maträtt, dessert, eller mocktail hos var och en. Cykla, gå, åk t-bana, spårvagn, buss eller vad som passar bäst. Vinnaren får bjuda på en trerätters om en månad!

Hyr en gympasal

Här finns något för alla på arbetsplatsen. Återupplev gamla minnen från skolan och dingla i ringarna eller spela innebandy. Och vem tar sig över plintar och bockar utan att sträcka en muskel?

Bar-orientering

Rita ut en bar-karta till tre adresser med ett formulär och sätt betyg på stämning, service, kreativitet och godaste mocktailen. Kanske hittar ni ett nytt favoritställe?

Gå en guidad stadsvandring

Vad vet du om stället du bor på egentligen? Oavsett om du är nyinflyttad eller har bott här hela ditt liv finns det många fascinerande detaljer i lokalhistorien. På de flesta ställen finns det dessutom entusiastiska folklivsforskare som ingenting hellre vill än att dela historierna vidare. Rekommenderas varmt!

Ta en kvällskurs

Cup cakes, svampplockning, matlagning, fågelskådning … Listan kan göras lång över intressanta, roliga och udda grejer de flesta av oss kan för lite om. Gör någonting åt det och anmäl er till en kvällskurs eller utveckla en själva. Det kan mycket väl bli det roligaste ni gör i år.

Borta bra men hemma bäst, med gäster såklart

Tävla, sjung eller gläns som pokerhaj. Här är sex tips på en trevlig kväll för dig och dina gäster.

En hederlig kortspelsafton

Kortspelshajarna får glänsa när ni bjuder till en hederlig pokerafton. Eller varför inte prova Plump, Whist, Chicago eller någon annan klassiker? Damma av det gamla kortspelet och se vem som har ett ess i rockärmen.

Introtävling

Alla vet vi hur ”Eye of the tiger” låter, men en introtävling väcker tävlingstigern i dig och är alltid en stämningshöjare. För hur var det nu Frankrikes bidrag lät i schlagerfestivalen 1986?

Något för cineasten

Få se nu, Will Smith som agent med svarta solbrillor och slåss mot aliens? Den som är cineast har fördel när kvällens filmquiz avgörs. Det finns era appar att ladda ner och streama via tv:n. Den som skriker först får svara!

Ta över köket

Att dela upp kvällens middag i olika matlag är en höjdare. Det är åtminstone ett bra sätt att få mat på bordet när värdparet inte hunnit bli klara i tid och magarna kurrar.

Efterrätten på glasskiosken

Vem orkar hålla på och separera äggvitor, röra sorbet hela natten eller chokladfondanter som aldrig blir perfekta? Lägg ner projektet och ta en promenad till närmaste glasskiosk i stället. All in på noisettesåsen och tuttifrutti-strösslet!

Tidlösa sällskapsspel

Inget kan höja stämningen som ett riktigt bra sällskapsspel. Den som är en dålig förlorare får jobba på humöret när ni spelar ”Rackare”, ”Ordglapp” eller ”Tyck till”!