Sober October | Inspiration & tips
16339
page,page-id-16339,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.6.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive

Inspiration & tips

Afterwork

AFTERWORK

Vad är vitsen med en afterwork? De flesta skulle nog säga att pusta ut med kollegor och vänner efter en tung arbetsdag – helst i en annan miljö än på jobbet eller hemma. Men i regel är alkohol en central ingrediens. Måste det vara så? Nej, självklart inte. Här kommer lite inspiration.

 

GÖR PRECIS SOM NI ALLTID GÖR

Dra till puben, ät, drick, prata, träffa folk och skratta. Dansa om du vill! Men skippa stark-ölen, vinet och drinkarna med alkohol.

GÅ EN GUIDAD STADSVANDRING

Vad vet du om stället du bor på egentligen? Oavsett om du är nyinflyttad eller har bott här hela ditt liv finns det många fascinerande detaljer i lokalhistorien. På de flesta ställen finns det dessutom entusiastiska folklivsforskare som ingenting hellre vill än att dela historierna vidare. Rekommenderas varmt!

TA EN KVÄLLSKURS

Cup cakes, svampplockning, matlagning, fågelskådning… Listan kan göras lång över intressanta, roliga och udda grejer de flesta av oss kan för lite om. Gör någonting åt det och anmäl er till en kvällskurs eller utveckla en själva. Det kan mycket väl bli det roligaste ni gör i år.

TID FÖR NYA SMAKER

Hur smakar ripa? Eller känguru? Choklader, ostar, exotiska frukter och korvar, Systembolagets utbud av alkoholfria drycker… Det finns mängder av nya smaker att upptäcka. Varför inte utnyttja en sober månad till att göra det tillsammans?

 

Boka in kollegorna redan idag!

 

23216957120_33eb9af255_k

DRYCKESNORMEN

Har du tänkt på att det finns en dryckesnorm? Hur förväntas vi bete oss och hantera situationer där alkohol är vanligt förekommande? Här följer några tips på hur du kan bidra till att förändra den dryckesnorm som finns idag.

  • Har ni ett vinlotteri på jobbet? Byt ut några flaskor vin mot alkoholfri dryck – det finns överraskande många spännande sorter att upptäcka.
  • Var inte rädd för att säga till om du tycker att restaurangens utbud av alkoholfria drycker borde breddas. De flesta vill ha och uppskattar feedback från gästerna. Samma sak gäller förstås på puben.
  • Om du själv bjuder på middag eller fest, se till att lägga lite kärlek på de alkoholfria dryckerna.
  • Tipsa dina vänner om god läsk, recept på smothies och cocktails. Använd gärna sociala medier för att inspirera och inspireras.
  • Föreslå en afterwork där ni gör något nytt (utan att dricka alkohol).
  • Anordnar ni exempelvis tillställningar med mingel, bjud på väl vald alkoholfri dryck.

 

2152070020_bafbd32493_z

5 TIPS TILL EN TREVLIG KVÄLL MED GÄSTER

Kvällen behöver inte bestå av fördrink, middag med vin och så vidare. Vi KAN umgås och ha trevligt, kanske trevligare, utan alkohol. Testa något av följande tips:

 • Ta en promenad till närliggande kiosk eller en fin/intressant plats
 • Laga maten tillsammans i ”matlag” som ansvarar för olika smårätter eller tillbehör.
 • Sällskapsspel. Vi tipsar om “Rackare”, “Ordglapp” eller “Tyck till”!
 • Hederlig kortspelsafton, kanske Plump, Whist eller Poker?
 • Musikquiz med musik som ni har gemensamma minnen till – eller varför inte ett filmquiz?

Har du förslag som du vill dela med dig? Tipsa oss!